martes, 3 de febrero de 2009

Tres grans canvis

Es tanca el mercat d'hivern a la Premier i trobem dues sorpreses i un desenllaç d'una història que ja durava massa.

Keane, el retorn del fill pròdig

Aquest estiu Keane abandonava el Tottenham per anar-se'n al Liverpool a canvi de 24 milions. L'irlandès arribava a l'equip de Benítez per donar-li descans a Torres, ja que en un sistema amb un únic punta no hi cabien els dos. El resultat ha estat exageradament decebedor: Robbie Keane estava cridat a aportar gols i treball i la realitat és que ha ofert escassos minuts i de poca qualitat. Així, pocs mesos després de desfer les maletes torna a White Hart Lane, on podria formar parella amb Pavylutxenko i comptarà amb la companyia de dues incorporacions més: l'altre gran fitxatge de l'equip i home més desitjat del mercat d'hivern, Wilson Palacios, i el veloç Jermaine Defoe, que també retorna a Londres després d'una temporada fora.


Així, Redknapp tindrà a la seva disposició una de les millors col·leccions de davanters del campionat a les que, segons els rumors, podria afegir-s'hi un altre 9 que sortiria d'aquests tres: Adriano, Crespo o Fred. Aquesta moviments confirmen el potencial econòmic de l'entitat, que ja va fer un gran dispendi l'estiu, i la voluntat de remuntar una primera volta lamentable. El problema és que Defoe i Keane venen a substituir l'actual parella de davanters formada per Bent i Pavylutxenko, que eren els dos jugadors que estaven funcionant millor a l'equip.

Quaresma, l'incògnita

Presentat com el gran fitxatge de l'Inter de Mourinho aquest mateix estiu, el portuguès Ricardo Quaresma ha fracassat i s'ha vist obligat a marxar-se cedir a un Chelsea igualment deprimit. Sobta que l'Inter, un equip encara viu en totes les competicions, deixi anar un dels jugadors de més prestigi a la seva actual plantilla sense treure'n un profit econòmic a qui pot ser un futur rival a la Champions. Quant al Chelsea, la incorporació de l'extrem pot servir de revulsiu una vegada que el mateix Scolari reconegués que la Premier ja era qüestió de dos referint-se al Liverpool i el Manchester després de la derrota enfront els primers.

Segurament Quaresma podrà refrescar les bandes ofensives dels blues, el que suposa acabar amb el debat sobre la compatibilitat entre Anelka i Drogba: jugarà un dels dos flanquejat per dos extrems (Malouda, Kalou o Quaresma). L'arribada del portuguès s'hauria vist precipitada per la greu lesió de Joe Cole i d'aquesta manera es dedueix que l'equip no s'el quedarà quan acabi la temporada a no ser que el seu rendiment fos extraordinari.

Més enllà de Quaresma, el que serà els millors fitxatges del Chelsea segurament són els jugadors que tornen de lesió: Drogba ha tornat d'hora i encara ha d'arrencar, mentre que el ghanès Michael Essien està en camí.

Arshavin, el culebrot

Cinc vegades van dir que estava fet i cinc vegades es va desmentir fins al punt que poques hores abans del tancament del plaç de fitxatges Andrei arshavin encara no era jugador de l'Arsenal. Finalment, els gunners han pagat 17 milions d'euros per finiquitar el que ha estat el major culebrot de l'hivern.Amb Arshavin la Premier guanya un dels millors jugadors de l'any passat i l'Arsenal un jugador desequilibrant, un geni de la combinació i la creació d'espais. Està per veure on col·locarà Wenger el geni rus, ja que és a la mitja punta on l'Arsenal està més ben nodrit, amb Nasri, Van Persie, Vela, Denilson i els lesionats Cesc i Rossicky. Els rumors apuntaven cap a la incorporació de Veloso i possiblement l'estat de l'equip demanda més un tap defensiu al mig del camp que un nou artista, però als Emirates no hi ha prou diners, entrenadors i aficionats ho saben i ara el que toca és esperar si l'espera ha valgut la pena i si Arshavin mereix tot el batibull que ha provocat.

La resta de fitxatges, aquí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario